Hans Dekkers

40_Hans Dekkers Garmin.jpg,2010-01-1040_Hans in de sprint.jpg,2010-01-1040_Hans overwinning.jpg,2010-01-10

Hans Dekkers is sinds 1999 prof bij de Rabobank ploeg. In juni tekent Hans een proefcontract voor de komende 2 seizoenen 2004 en 2005 bij Jan Raas voor de Rabobank TTI ploeg. Na het eerste jaar werd er, mede door invoering van de op dat moment nieuwe Pro tour, in overleg besloten Hans terug te zetten naar het continentale team van Rabobank. Hier plukt Hans de vruchten van de trainingen van het vorige jaar. Vanwege zijn resultaten krijgt hij een contract bij de Franse pro-continentale ploeg Agritubel voor de seizoenen 2006 en 2007.

In september 2007 tekende Hans een contract voor één jaar bij Mitsubishi-Jartazi.

 

Na de zege in Putte- Kapelle eind 2008 en ook de prestaties van de laatste maand kwam er interesse van de Amerikaanse Garmin-Chipotle ploeg. Er werd een contract overeengekomen van twee jaar bij deze ploeg, die volgend jaar in de Pro tour zal uitkomen.

 

Begin september 2009 maakte Hans bekend dat hij het volgend jaar bij Landbouwkrediet-Colnago rijdt. In de Belgische continentale ploeg kan Hans een mooier programma rijden met de koersen die Hans liggen. Ook moest Hans bij Garmin zich dit jaar vaker in een helpersrol schikken. Bij Landbouwkrediet mag hij meer voor eigen kans gaan. Toch liet Hans weten geen spijt te hebben van zijn jaar bij Garmin: "'Het was een droom om dit seizoen bij een ploeg als Garmin aan de slag te gaan, maar ik kwam niet echt uit de verf in hun huidige programma'', zegt Dekkers.

 Reacties

Nog geen reacties